Docenten


Yoga aan de Kade - Rebekka Daniels
Rebekka Daniels (1971) studeerde enkele jaren antropologie en humanistiek maar voelde zich uiteindelijk meer thuis in de praktische en verdiepende weg van yoga. Ze is opgeleid in klassieke Hatha yoga en Vinyasa (power) yoga. Daarnaast volgende zij trainingen in o.a. Yin yoga, Prana Yoga Flow, Boeddhistische psychologie, Vipassana meditatie en Pilates. Rebekka runde 12 jaar een yogaschool in Utrecht en richtte in 2012 Yoga aan de Kade op met als doel een fijne plek te bieden waar mensen zich gemakkelijk thuis voelen en waar ze ruimte kunnen vinden om tot zichzelf te komen.

"In de dagelijkse drukte kun je het contact met je lichaam snel kwijtraken. Hierdoor kan spanning zich ongemerkt opslaan, wat energie kost en onrustig maakt van binnen. 
In mijn lessen wil ik mensen op een toegankelijke wijze in contact brengen met yoga. De lessen zijn doorgaands aktief en dynamisch, wat het gemakkelijk maakt om 'uit je hoofd en in je lijf' te komen. De flow van bewegingen zorgt ervoor dat vastgezette spanning kan loslaten en de energie weer vrijuit kan stromen. Het bewust ervaren van lichaam en adem staat centraal. Maar ook het opbouwen van kracht en concentratie, het waarnemen vanuit een vriendelijke, open aandacht en het leren ontspannen in wat zich van binnen voordoet."

Email: Info@YogaAanDeKade.nl

Rebekka Daniels is lid van de Vereniging van Yogaleerkrachten Nederland.

Vereniging van Yogaleerkrachten NederlandYoga aan de Kade - Irma Chandra van Altveer

Irma van Altveer
  
Sinds haar jeugd koestert zij een passie voor dans en beweging en studeerde ze af aan de HBO Dansacademie docente klassiek modern en jazz dans (Arnhem 1988). Na les te hebben gegeven oa. in haar eigen dansstudio in Delft , kwam ze in Barcelona in contact met Integral Yoga. Daar werd haar eigen beoefening van yoga intens verdiept en ben ze de Teacher Training Hatha Yoga & Pranayama ( 200 hours Yoga Alliance ) gaan doen in het Europese opleidingscentrum van Swami Satchidananda “ Quinta da Calma” te Portugal (2006).

“ Het leven is een reis van de ziel. In mijn lessen workshops en individuele sessies werk ik graag in een veilige en open sfeer vanuit zowel een methodische als een spirituele achtergrond. Altijd afgestemd op dat moment wat er nodig is en vanuit diep respect voor het individu en zijn of haar uitdagingen op dat moment van het leven. Samen zoeken we naar mogelijkheden voor meer gezondheid , welzijn, harmonie, innerlijke kracht en stilte. 

Dankbaar en bevoorrecht voel ik mij om de kennis van Yoga die aan mij is doorgegeven te mogen delen.” Yoga aan de Kade - Tineke Krekels
Jennifer van Heeswijk-Peter (1981):
Ik heb verschillende yogastijlen geprobeerd: Vinyasa, Kundalini, Hot Power Flow, Yin/Yang, Lujong, Critical Alignment, etc., maar mijn hart ligt toch bij de klassieke Hatha yoga. Daarnaast volg ik regelmatig trainingen / workshops, bijvoorbeeld Kriya Yoga, om mezelf te blijven ontwikkelen in de yoga.

In mijn lessen zal de focus veel liggen op de ademhaling. De ademhaling als instrument om verdieping in de houdingen te zoeken en als middel om steeds meer los te laten wat niet meer voor je werkt.


Vereniging van Yogaleerkrachten NederlandYoga aan de Kade - Mabel Duchossoy
Mabel Duchossoy (1978) heeft yoga ontdekt toen ze naast haar drukke baan in het bedrijfsleven behoefte had aan meer rust in haar leven. Ze had toen nooit verwacht dat yoga haar veel meer zou brengen, zoals lichaamsbewustzijn, energie, zelfinzicht en vele toepasbare wijsheden uit de yogaleer. Yoga fascineerde haar op alle vlakken, vandaar dat zij de Vinyasa (Power) Yoga opleiding is gaan doen bij Yogagarden in Amsterdam. Ze volgt regelmatig lessen en workshops van bekende en minder bekende yogi's om zich steeds verder te ontwikkelen als docent.

In mijn lessen staan flow, ademhaling, correcte uitlijning en de continue balans tussen uitdaging en zachtheid centraal”. Yoga aan de Kade - Sanne Mahieu
Sanne Mahieu: 
"Toen ik een aantal jaren geleden kennis maakte met yoga was ik meteen onder de indruk van de effecten ervan. Yoga kwam op mijn pad in een stormachtige periode en met name de rust die het me gaf was op dat moment een verademing.

Ik wist meteen dat dit iets was waar ik meer over wilde weten! In 2014 ben ik dan ook gestart met een opleiding tot Hatha yogadocent bij Ron van der Post in Nijmegen.
Hoe meer ik met yoga bezig ben en me verdiep in de achterliggende filosofie, hoe meer ik me bewust word van de stille kracht die uitgaat van yoga. Regelmatige beoefening maakt me niet alleen fysiek sterker, maar ook geestelijk ben ik me steeds meer bewust van mijn kracht en ik kan nu in stormachtige periodes steeds beter mijn rust bewaren.

Ondanks dat ik oorspronkelijk aan mijn opleiding begonnen ben uit pure nieuwsgierigheid, vind ik het geweldig om mijn passie voor yoga steeds meer met anderen te kunnen gaan delen! Ik doe dit in de vorm van intensieve hatha yogalessen. Door middel van goede aanwijzingen en oog voor een correcte uitvoering van de houdingen wil ik je laten ervaren dat je vaak veel meer kunt dan je denkt, zowel fysiek als mentaal."Hilde van der Heijden: "Sinds een yoga retreat in Andalusie in 2011 ben ik door yoga gegrepen. Zoals veel mensen had ik veel moeite om uit mijn hoofd te komen en er bleek geen betere remedie dan bewust in mijn lijf te zijn. Tijdens een reis in India, eind 2012, heb ik me meer in yoga en meditatie verdiept. Ik besloot een teacher training ashtanga te doen bij Pure Silence in Eindhoven, die rondde ik begin 2013 af. 

Ik ben begonnen met lesgeven omdat ik merkte dat juist de interactie met anderen mij inspireert en aanzet tot verdieping in mijn eigen practice. Het motiveert mij om meer te leren, zelf te experimenteren en over te brengen wat dat mij heeft gebracht. Er is zoveel te ontdekken in yoga! 
In april 2015 volgde ik ook de Yin I training bij Jose de Groot. Ik vind het een hele mooie vorm die de yang practice aanvult en verdiept."Yoga aan de Kade - Ryan Doran
Ryan Doran (1974): "Yoga leert me te voelen en vanuit een ontspannen grondhouding te zijn met wat zich dagelijks voordoet. Het brengt het vermogen naar boven om van binnen uit te kunnen ervaren wat goed voelt en wat niet, wat mijn grenzen zijn en die te kunnen respecteren. Je lichaam geeft je constant signalen en je kunt jezelf oefenen om daarnaar te luisteren.
Ik heb deze "zachte boodschap" door een harde confrontatie met mezelf geleerd. In 2001 ben ik door terugkerende rugklachten op zoek gegaan naar waarom deze klachten toch steeds terugkwamen. Een Mindfulness cursus gaf me door de nadruk op aandachtig zijn en eenvoudige yoga oefeningen de eerste echte inzichten in lichaamsbewustzijn. Het zaadje was gezaaid, de rugklachten zo goed als weg en verschillende vormen van yoga en meditatie volgden. In 2010 kwam ik in aanraking met Poweryoga. De dynamiek, de krachtige adem en het fysieke element konden diep doordringen in mijn lichaam en psyche. Ik was verkocht. Teacher trainingen in Power en Ashtanga yoga volgden. Het Ashtanga systeem zorgt er nu voor dat ik dagelijks op de mat sta, een eigen practice onderhoudt en vanuit deze diepe ervaring les geef."


____________________________________________________________________________________________

Yoga aan de Kade - Martine van Zon
Martine van Zon is gecertificeerd yoga docente (2007, 200 RYS, Sivananda Yoga Vedanta Hatha). In mei 2017 startte ze met de Yin opleiding (200 RYS), om zo ook binnen yoga de balans tussen yin en yang verder vorm te geven. In de tussentijdse jaren heeft ze in Europa en Azie vele retreats en workshops gevolgd van verschillende stromingen en leraren. Naast yogadocente is zij ook gecertificeerd mindfulness-trainster.

"Een passie, een levenswijze, een zienswijze, fysiek, mentaal, energetisch, vanuit het hart, bevlogen…..yoga. De van jongs af aan aanwezige behoefte aan zingeving en de verwondering over het menselijk lichaam komt in yoga samen voor mij. Ik hoop je te zien bij Yoga aan de Kade voor de ervaring die yoga je kan geven."


___________________________________________________________________________________________  

Fiona Meuller
"Voor mij betekent yoga: zijn in het hier en nu en jezelf leren accepteren. Ik heb yoga pas echt leren waarderen toen ik begon met werken. In de waan van de dag vergeet je snel jezelf. Vooral naar jezelf luisteren wordt een enorme uitdaging. Afgelopen jaar heb ik mijn Ashtanga en Vinyasa Yoga Teacher Training Certificaat in Goa, India gevolgd. Ik heb de opleiding niet gevolgd met de bedoeling om les te gaan geven, het was meer een cadeau aan mezelf. Eenmaal terug in Nederland gaf ik af en toe lessen aan vrienden en ontdekte hierdoor mijn passie voor lesgeven.

Mijn doel is om iedereen met yoga in aanraking te brengen en de vooroordelen rondom yoga te verbreken. Want yoga is voor iedereen, dus niet alleen maar voor lenige meiden in leggings.  Yoga is alles behalve wazig en vaag. Yoga is veel meer dan dat. Yoga heeft mij geholpen om mezelf te accepteren zoals ik ben en het geeft me iedere keer weer het nodige rustmoment in deze hectische maatschappij.


In mijn lessen focus ik op de juiste beoefening van de houdingen. Daarom combineer ik graag een dynamische flow met verdiepende houdingen zodat jij je na een les ontspannen en soepel voelt maar ook het gevoel krijgt dat je iets voor je lichaam hebt gedaan. Ik wil mensen laten voelen en laten ervaren dat yoga de perfecte manier is om in deze drukke tijden goed te zorgen voor je lichaam en geest. Ik kan het meest genieten als ik zie dat mensen na mijn les stralend de deur uitgaan".