Veel gestelde vragen


Moet ik nog wat meenemen naar de proefles?

Matten, dekentjes e.d. zijn aanwezig, deze hoef je dus niet zelf mee te nemen. Als je het prettig vindt om op een eigen handdoek te liggen kun je deze meenemen.

  • Kom de eerste les wat vroeger zodat de docent je even wegwijs kan maken
  • Laat je schoenen achter in de kleedruimte (in de yogaruimte geen schoenen aan);
  • Schakel je mobiel voor aanvang van de les uit;
  • Eet geen (zware) maaltijd voor je de les begint;
  • Drink wel voldoende water voor en na de les;
  • Houd er rekening mee dat sterke lichaamsgeuren, zoals sterke parfum, zweet of rooklucht, storend kunnen zijn voor de medecursisten;
  • Oefen op je eigen manier, binnen je eigen mogelijkheden en grenzen.

Een proefles is 9,- euro, dit bedrag graag contant meenemen.

Wat voor kleding trek ik aan naar een yogales?

Kleding waarin je vrij kunt bewegen; een joggingbroek met een shirt b.v. Voor de poweryoga is luchtiger kleding aan te raden omdat je het snel warm kunt krijgen. Je oefent op blote voeten.

Ik wil graag beginnen met yoga, welke vorm is het meest geschikt?

Vrijwel alle vormen die Yoga aan de Kade aanbiedt kun je als beginner meedoen.

Wat je voor yogavorm kiest hangt af van je eigen voorkeur en waar je naar op zoek bent.
Bij de hatha-, meditatieve en yin yoga wordt er op een heel rustig tempo en met zachte houdingen geoefend, wat je op een ontspannen manier bewust maakt van je lichaam.
Echter, wanneer je met veel onrust kampt (piekeren, malende gedachten) kan een wat actievere les soms beter helpen om je aandacht te verleggen van denken naar voelen. Dan is de vinyasa-, power- of ashtanga yoga aan te raden. Ook als je een actieve uitdaging zoekt zijn deze vormen heel geschikt. De power yoga is de meest krachtige vorm en kan daarmee ook een goede ondersteuning zijn om conditie en kracht op te bouwen. Ook deze yogavorm kun je prima als beginner meedoen, alleen is het tempo wat hoger waardoor het in het begin wat meer oefening zal kosten om de houdingen goed te leren. Een power yogales is minder geschikt wanneer je met blessures kampt.

Het is aan te raden om wat verschillende lesvormen uit te proberen om te kijken wat het beste bij je past.
Zie ook yoga soorten voor meer informatie over het cursusaanbod.

Hoe meld ik me aan?

De eerste les is een proefles (kosten: 9 euro). Je kunt je direct online aanmelden. Geef daarbij even door wat je voorkeur voor lestijd en yogavorm is. Bellen kan ook: 06-169 14 829.

Om een strippenkaart te kopen of je aan te melden voor een abonnement: ga naar lestijden en klik bij een van mogelijkheden op 'Aanmelden'.

Kan ik wisselende tijdstippen kiezen?

Je kunt bij alle lestijden en yogasoorten meedoen.

Kan mijn abonnement omzetten van 1 les per week naar 2 lessen per week?

Het is mogelijk om gedurende je inschrijving te switchen van type abonnement; bijvoorbeeld van een abonnement voor 1 x per week naar een abonnement met onbeperkt lessen. Dit kan per email worden doorgegeven.

Ik kan deze week geen les volgen. Kan ik op een ander moment alsnog meedoen?

Wanneer je een week verhinderd bent kun je de les op een ander tijdstip inhalen.

Hoe lang is een strippenkaart geldig?

Een 10 strippenkaart is 4 maanden geldig, vanaf het moment van aanschaf. De 5 strippenkaart ter kennismaking is 2 maanden geldig.

Ik heb een abonnement, maar ga drie weken op vakantie, kan ik de lessen pauzeren?

Het is mogelijk om je vaste abonnement tijdens de geldigheidsduur twee keer voor maximaal een volledige kalendermaand te pauzeren, bijvoorbeeld in verband met vakantie. Een verzoek om pauzering moet minimaal twee weken van tevoren per email worden ingediend bij Yoga aan de Kade.
In geval van ziekte of een blessure kan het abonnement tijdelijk bevroren worden. Dit dien je zelf op tijd aan te geven (niet achteraf). Hierbij vragen we je wel om een doktersverklaring. Lessen die je hebt gemist door ziekte kunnen alleen ingehaald worden op het moment dat het abonnement weer doorloopt.

Wanneer je een abonnement hebt voor 1 x of 2 x per week, en je bent een week verhinderd, kun je gemiste lessen op een ander moment inhalen, dit kan alleen binnen de geldgeheidsduur van je abonnement.

Ik ben zwanger, kan ik nog meedoen met de gewone yoga?

Wanneer je al langer aan yoga doet en gewend bent om goed naar je lichaam te luisteren, kun je in principe tot de vijfde of zesde maand meedoen met de reguliere (hatha yoga) lessen. Wel zijn er yogahoudingen die schadelijk kunnen zijn voor de zwangerschap. We kunnen je informatie hierover toesturen per mail. Wanneer je nog niet eerder aan yoga hebt gedaan is het niet aan te raden om met de reguliere lessen te beginnen. Bij zwangerschap raden we de zwangerschapsyoga aan waar je op een veilige en speciaal op deze periode gerichte wijze kunt oefenen. Daarnaast is het vaak ook fijn om dit samen met andere zwangere vrouwen te doen.

Ik ben geblesseerd, kan ik mijn abonnement tijdig stopzetten?

In geval van ziekte of een blessure kan het abonnement tijdelijk bevroren worden. Dit dien je zelf op tijd aan te geven; niet achteraf. Hierbij vragen we je wel om een doktersverklaring. Lessen die je hebt gemist door ziekte kunnen alleen ingehaald worden op het moment dat het abonnement weer doorloopt.

Kan ik geld terugkrijgen als ik geen gebruik meer maak van het abonnement?

Nee, dat is helaas niet mogelijk, tevens wordt er ook geen geld teruggeven indien men de voorwaarden niet begrepen heeft.

Ik heb me aangemeld voor een strippenkaart, ontvang ik deze per post?

Nee, je ontvangt geen 'echte' kaart, maar de lessen die je meedoet worden geregistreerd in de studio. Wij houden bij hoeveel lessen je hebt meegedaan.

Wat is de opzegtermijn van mijn abonnement?

De opzegtermijn is 30 dagen. Opzegging van het abonnement kan door een email te sturen. Wanneer je wilt stoppen geef je het dus tijdig door zodat je niet voor de resterende tijd hoeft te betalen. Na opzegging ontvang je binnen een week een bevestigingsmail.