Veelgestelde vragen
1. Ik wil graag beginnen met yoga, welke vorm is het meest geschikt?
Vrijwel alle vormen die Yoga aan de Kade aanbiedt kun je als beginner meedoen.
Wat je voor yogavorm kiest hangt af van je eigen voorkeur en waar je naar op zoek bent.
Bij de hatha-, meditatieve en yin yoga wordt er op een heel rustig tempo en met zachte houdingen geoefend, wat je op een ontspannen manier bewust maakt van je lichaam.
Echter, wanneer je met veel onrust kampt (piekeren, malende gedachten) kan een wat actievere les soms beter helpen om je aandacht te verleggen van denken naar voelen. Dan is de hatha flow, vinyasa of jivamukti yoga aan te raden. Ook als je een actieve uitdaging zoekt zijn deze vormen heel geschikt. De ashtanga yoga is de meest krachtige vorm en kan daarmee ook een goede ondersteuning zijn om conditie en kracht op te bouwen. Ook deze yogavormen kun je prima als beginner meedoen, alleen is het tempo wat hoger waardoor het in het begin wat meer oefening zal kosten om de houdingen goed te leren. Een ashtanga yogales is minder geschikt wanneer je met blessures of fysieke klachten kampt. Het is aan te raden om wat verschillende lesvormen uit te proberen om te kijken wat het beste bij je past.
Zie ook yoga soorten voor meer informatie over het cursusaanbod.
2. Hoe meld ik me aan?
De eerste les is een proefles (kosten: 10 euro). Wil je een proefles mee doen? Reserveer direct online. Geef daarbij even door wat je voorkeur voor lestijd en yogavorm is. Wil je graag nog wat info dan kun je ook mailen naar: rebekka@yogaaandekade.nl
Om in te schrijven voor een:
- 5 lessen kennismakingskaart
- abonnement voor wekelijkse lessen
- 10-strippenkaart
reserveer een les op het lesrooster en kies je voorkeur uit het menu
3. Wat voor kleding trek ik aan naar een yogales?
Kleding waarin je vrij kunt bewegen; een joggingbroek met een shirt b.v. Voor de vinyasa, power en ashtanga yoga is luchtiger kleding aan te raden omdat je het snel warm kunt krijgen. Je oefent op blote voeten.
4. Moet ik nog wat meenemen naar de proefles?
Matten, dekentjes e.d. zijn aanwezig, deze hoef je dus niet zelf mee te nemen. Als je het prettig vindt om op een eigen handdoek te liggen kun je deze meenemen. Een proefles is 10,- euro, dit bedrag graag contant meenemen.
5. Zijn er nog dingen waar ik rekening mee kan houden?
- Kom de eerste les wat vroeger zodat de docent je even wegwijs kan maken
- Laat je schoenen achter in de kleedruimte (in de yogaruimte geen schoenen aan);
- Schakel je mobiel voor aanvang van de les uit;
- Eet geen (zware) maaltijd voor je de les begint;
- Drink wel voldoende water voor en na de les;
- Houd er rekening mee dat sterke lichaamsgeuren, zoals sterke parfum, zweet of rooklucht, storend kunnen zijn voor de medecursisten;
- Oefen op je eigen manier, binnen je eigen mogelijkheden en grenzen.
6. Ik heb me ingeschreven voor een abonnement, kan ik op wisselende tijden meedoen of moet ik een vaste les kiezen?
Je hebt de vrijheid om op wisselende tijden mee te doen, dit kan bij alle lestijden en yogasoorten. Vantevoren aanmelden hoeft niet. Wel even je naam noteren in de deelnemersmap, voor aanvang van de les.
7. Ik heb een blessure en kan een paar weken geen yoga doen, kan ik het bedrag voor de lessen terugvorderen?
Nee, terugvordering van lesgeld is niet mogelijk. Wanneer je het op tijd aangeeft per mail (niet achteraf pas) kunnen we samen kijken wat de mogelijkheden zijn om lessen later weer in te halen. Zolang iemand anders (vriend of vriendin) mee laten doen op jouw abonnement is ook een mogelijkheid.
8. Ik wil me graag inschrijven voor een abonnement maar ga in deze periode drie weken op vakantie, kan ik korting krijgen op het lesgeld?
Korting op het cursusgeld is niet mogelijk, wel kun je de gemiste lessen voor of na je vakantie inhalen. Je kunt eventueel ook een vriend of vriendin jouw gemiste lessen laten meedoen.
Eventueel kan je abonnement voor een bepaalde periode, wanneer je langer dan een maand verhinderd bent, gepauzeerd worden. Dit kan maximaal 1 x per jaar.
9. Ik ben zwanger, kan ik nog meedoen met de gewone yoga?
Wanneer je al langer aan yoga doet en gewend bent om goed naar je lichaam te luisteren, kun je in principe tot de vijfde of zesde maand meedoen met de reguliere (hatha of yin yoga) lessen. Wel zijn er yogahoudingen die schadelijk kunnen zijn voor de zwangerschap. We kunnen je informatie hierover toesturen per mail. Wanneer je nog niet eerder aan yoga hebt gedaan is het niet aan te raden om met de reguliere lessen te beginnen. Bij zwangerschap raden we de zwangerschapsyoga aan waar je op een veilige en speciaal op deze periode gerichte wijze kunt oefenen. Daarnaast is het vaak ook fijn om dit samen met andere zwangere vrouwen te doen.
10. Ik heb een 10- strippenkaart gekocht maar ga onverwachts op reis/ verhuizen en heb nog niet alle lessen opgemaakt. Kan ik geld terug krijgen?
Nee, terugvordering van lesgeld is helaas niet mogelijk.
Wanneer je lang op reis gaat kunnen we de geldigheidstermijn verlengen en kun je de lessen later nog opmaken. Stuur dan even een mailtje aan rebekka@yogaaandekade.nl
Bij verhuizing:
kijk of je misschien je lessen over kan doen aan een vriend of vriendin
11. Hoeveel mensen zitten er meestal in een les?
Dat wisselt nogal per tijdstip, les en periode. Het kan varieren van 2 tot 20 personen.
De lente en zomer zijn vaak rustige tijden. In het najaar zitten de lessen vaak een stuk voller.
Wanneer je er op tijd bent kun je altijd meedoen.